Wie ben ik?

Hoi, ik ben Faike. Ik ben 41 jaar en heb samen met mijn partner een zoon en een dochter.

Naast mijn moeder -en partnerschap ben ik een dochter van mijn ouders, zus van een broer en zus, tante, vriendin, buurvrouw, collega en systeemtherapeut (ook wel relatie- en gezinstherapeut). Kortom, ik vervul verschillende “rollen” en posities binnen verschillende systemen zoals iedereen deze heeft.

Als systeemtherapeut werk ik nu al enige jaren binnen de jeugdzorg. Daarvoor heb ik twintig jaar in de geestelijke gezondheidszorg gewerkt met kinderen/jongeren en hun ouders. Opgeleid worden tot therapeut vraagt zowel op persoonlijk als op professioneel gebied een verdieping in jezelf. Je bent immers het instrument binnen de therapie. Dit heeft mij veel opgeleverd.

Ik sta meer in verbinding met mezelf en met de mensen om me heen. In de therapie werk ik dan ook samen met je/jullie toe naar het herstellen van verbinding in jezelf of tussen jullie als koppel/gezin waarbij ik als therapeut fungeer als een tijdelijke hechtingsfiguur.

  • Een systeemtherapeut word opgeleid tot psychotherapeut met als uitgangspunt dat een klacht nooit op zichzelf staat.
  • De sociale, relationele en culturele context spelen altijd een rol.
  • "Alles is circulair"
  • Een holistische benadering waarbij lichaam en geest niet los van elkaar worden gezien "The body keeps the score"
  • "The attempt to escape from pain, is what creates more pain"