Relatietherapie Eindhoven

Relatietherapie

Relatietherapie betekent voor mij dat ik jullie allebei zie en begeleid. Samen werken we aan het doorbreken van bestaande patronen, zodat jullie vanuit je eigen kracht en behoeften je leven verder kunnen vormgeven. De therapie helpt je om weer meer in je eigen autonomie te komen en van daaruit opnieuw verbinding met elkaar te maken. Dit kan via gezamenlijke sessies of individuele sessies, waarin je eerst weer contact met jezelf maakt. Zo ontdek je waar jouw lasten liggen en wat jij echt wilt.

 

Contact opnemen

Relatietherapeut Faike relatietherapie Eindhoven

EFT relatietherapie

In mijn relatietherapie maak ik gebruik van Emotionally Focused Therapy (EFT). Deze bewezen effectieve methode helpt ons samen te ontdekken wat jullie patronen zijn, welke onderliggende behoeften en emoties spelen, hoe jullie communiceren, en wat er nodig is om de verbinding te herstellen. Daarnaast bevordert EFT ook intimiteit, vertrouwen, vergeving van relatiekwetsuren (zoals ontrouw), en de seksuele relatie. EFT is gebaseerd op de hechtingstheorie, wat perfect aansluit bij mijn visie.

Relatietherapeut Eindhoven

Wat is relatietherapie?

Relatietherapie, ook wel koppels- of huwelijkstherapie genoemd, richt zich op het verbeteren van de relatie tussen partners. Het doel is om problemen en conflicten binnen de relatie aan te pakken en op te lossen door middel van communicatie, wederzijds begrip en samenwerking. Een relatietherapeut helpt partners hun gevoelens en gedachten te uiten, beter naar elkaar te luisteren en constructieve manieren te vinden om met conflicten om te gaan. Relatietherapie kan nuttig zijn voor koppels die te maken hebben met communicatieproblemen, vertrouwenskwesties, ontrouw, seksuele problemen, verschillen in opvoedingsstijlen, financiële spanningen en emotionele afstand. De therapie kan bestaan uit individuele sessies, gezamenlijke sessies of een combinatie van beide, afhankelijk van de behoeften van het koppel, met als uiteindelijke doel de relatie te versterken en een bevredigender en harmonieuze relatie op te bouwen.
Proces

Hoe ga ik te werk bij relatietherapie?

Kennismaken

In de eerste sessies maken we kennis, werken we aan een vertrouwensrelatie en maken we een analyse van hoe jullie je relatie vormgeven, hoe jullie gehecht zijn, waar jullie vandaan komen en waar je/jullie naar toe willen in de toekomst. We onderzoeken samen het verleden om het heden te kunnen begrijpen. In welke patronen zit je/jullie vast, welke geef je/jullie door en wil je/jullie doorbreken? We kijken naar de patronen die er zijn en die leiden tot conflicten, kwetsuren of verwijdering.

Communiceren

In de vervolgsessies wordt geleerd om anders met elkaar te communiceren. Er wordt ook geoefend met nieuwe interacties en taal die constructief en verbindend zijn. Wat gebeurd er met je en tussen elkaar? We brengen het proces/interacties met elkaar in beeld en vooral waar verlang je naar. Wanneer jullie je eigen kwetsbaarheden/ verlangens en behoeften erkennen en leren uitspreken staat de “deur open” voor herstel en verbondenheid met elkaar.

Consolideren

In de laatste fase van de therapie gaan we het geleerde consolideren. Dat betekent een stuk herhaling, oefening en bestendigen van de herstelde verbinding leren vasthouden. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur.