Mijn Diensten


Consultatie Echtscheiding problematiek

Een systemische aanpak bij echtscheidingsproblematiek werkt! Ik deel hierin graag mijn expertise met jou. Kijkend naar de patronen in het gezin, in de ex-partnerrelatie en in wat er schuil gaat achter de problematiek maakt dat deze aanpak resultaten geeft op lange termijn. Wil je meer weten? Bericht me dan!

Vriendschapstherapie

"Vrienden zijn je chosen family; je vrienden zijn er als je eigen familie het laat afweten of als je partnerrelatie stuk loopt. Samen groeien is dan het mooiste cadeau wat je in een vriendschap kunt geven. Daarbij gaat het in vriendschappen om wie je echt bent, zonder de rol van echtgenoot, moeder, zus of dochter. Een paar sessies biedt niet de eeuwige vriendschap maar geven handvatten om de vriendschapsrelatie te versterken. Ook in deze sessies zal ik werken vanuit de Emotional Focused Therapy.

Proces

Hoe ga ik te werk?

Kennismaken

In de eerste sessies maken we kennis, werken we aan een vertrouwensrelatie en maken we een analyse van hoe jullie je relatie vormgeven, hoe jullie gehecht zijn, waar jullie vandaan komen en waar je/jullie naar toe willen in de toekomst. We onderzoeken samen het verleden om het heden te kunnen begrijpen. In welke patronen zit je/jullie vast, welke geef je/jullie door en wil je/jullie doorbreken? We kijken naar de patronen die er zijn en die leiden tot conflicten, kwetsuren of verwijdering.

Communiceren

In de vervolgsessies wordt geleerd om anders met elkaar te communiceren. Er wordt ook geoefend met nieuwe interacties en taal die constructief en verbindend zijn. Wat gebeurd er met je en tussen elkaar? We brengen het proces/interacties met elkaar in beeld en vooral waar verlang je naar. Wanneer jullie je eigen kwetsbaarheden/ verlangens en behoeften erkennen en leren uitspreken staat de “deur open” voor herstel en verbondenheid met elkaar.

Consolideren

In de laatste fase van de therapie gaan we het geleerde consolideren. Dat betekent een stuk herhaling, oefening en bestendigen van de herstelde verbinding leren vasthouden.