Scheidingscoach Eindhoven

Scheidingscoach

Met mijn achtergrond als systeemtherapeut in de jeugdzorg heb ik veel ervaring opgedaan in het werken met ouders die te maken hebben met een conflictueuze echtscheiding. Door intensief samen te werken met ex-partners, heb ik geholpen om deze conflicten te verminderen en uiteindelijk te voorkomen. Deze waardevolle ervaring breng ik mee in mijn rol als scheidingscoach.

Tijdens het coachingtraject bied ik zowel individuele sessies als gezamenlijke gesprekken aan. Het doel van de gezamenlijke gesprekken is om inzicht te krijgen in de patronen die jullie als partners hadden en die mogelijk nog voortduren als ex-partners. Door bewustwording en zelfreflectie krijgen jullie de kans om samen een nieuwe weg te vinden, zowel als ex-partners als ouders.

Mijn aanpak helpt jullie om op een constructieve manier met elkaar te communiceren en de nodige stappen te zetten voor een harmonieuze toekomst.

scheidingscoach eindhoven vechtscheiding

Vechtscheiding voorkomen

In mijn praktijk richt ik mij specifiek op het voorkomen van vechtscheidingen. Een vechtscheiding kan niet alleen emotioneel belastend zijn voor de betrokken ouders, maar ook een blijvende impact hebben op de kinderen. Met mijn expertise als systeemtherapeut bied ik begeleiding en ondersteuning om conflicten te verminderen en een vreedzaam scheidingstraject te bevorderen.

Tijdens onze sessies werk ik samen met beide partners aan het verbeteren van de communicatie en het opbouwen van wederzijds begrip. Door het herkennen en doorbreken van negatieve patronen, help ik jullie om op een respectvolle manier met elkaar om te gaan, zelfs in moeilijke tijden. Mijn doel is om een basis te leggen voor een gezonde toekomst, zowel voor jullie als individuen als voor jullie kinderen.

Proces

Hoe ga ik te werk als scheidingscoach?

Kennismaken

In de eerste sessies maken we kennis, werken we aan een vertrouwensrelatie en maken we een analyse van hoe jullie je relatie vormgeven, hoe jullie gehecht zijn, waar jullie vandaan komen en waar je/jullie naar toe willen in de toekomst. We onderzoeken samen het verleden om het heden te kunnen begrijpen. In welke patronen zit je/jullie vast, welke geef je/jullie door en wil je/jullie doorbreken? We kijken naar de patronen die er zijn en die leiden tot conflicten, kwetsuren of verwijdering.

Communiceren

In de vervolgsessies wordt geleerd om anders met elkaar te communiceren. Er wordt ook geoefend met nieuwe interacties en taal die constructief en verbindend zijn. Wat gebeurt er met je en tussen elkaar? We brengen het proces/interacties met elkaar in beeld en vooral waar verlang je naar. Wanneer jullie je eigen kwetsbaarheden/ verlangens en behoeften erkennen en leren uitspreken staat de “deur open” voor herstel en verbondenheid met elkaar.

Consolideren

In de laatste fase van de therapie gaan we het geleerde consolideren. Dat betekent een stuk herhaling, oefening en bestendigen van de herstelde verbinding leren vasthouden. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur.